Ugrás a tartalomra

Hírek - Hirdetmények

Megjelent a Magyar Mozdonygyártás Nagykönyve

  • 2022 május 04.

A hazai vasúttörténet színterei, szereplői, ikonikus gyártmányai és eseményei több, mint 350 fotóval és pontos műszaki adatokkal illusztrálva elevenednek meg Villányi György gépészmérnök, a hazai vasút elismert kutatójának új könyvében. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gondozásában megjelent “A magyar mozdonygyártás nagykönyve”, melyet május 4-én a MÁV egykori Északi Járműjavítójában, a Múzeum új helyszínén mutattak be a nagyközönségnek.

Új kiállítás nyílt Egyre közelebb! Ausztria - Magyarország felfedezi a Dunát és a Fekete-tengert címmel

  • 2022 április 14.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány közös időszaki kiállítása

Az Egyre közelebb!  Ausztria - Magyarország felfedezi a Dunát és a Fekete-tengert című kiállítás a dunai gőzhajózás fejlődéséről, hatásairól ad átfogó képet annak első éveitől egészen az I. világháború kitöréséig. A kiállítás korábban nagy sikerrel és komoly nemzetközi tudományos érdeklődés mellett már látható volt Isztambulban és több romániai múzeumban is. 

Exkluzív ZIM szovjet luxusautó érkezett gyűjteményünkbe

  • 2022 február 08.

Folytatódik a Közlekedési Múzeum gyűjtemény-gyarapítási programja, a napokban egy GAZ-12 ZIM típusú gépkocsi érkezett új otthonunkba, az Északi Járműjavítóba. A járműből összesen 100 darab érkezett Magyarországra 1952-59 között, az 1950-es évektől kezdve a ‘70-es évek végéig a középszintű állami és pártvezetők szinte kivétel nélkül ezekkel a gépkocsikkal közlekedtek Magyarországon.

 

Bemutatták A fiumei magyar kereskedelmi tengerészet története (1868-1921) c. könyvünket

  • 2021 december 16.

A szerzőpáros, Dr. Zsigmond Gábor, a intézményünk főigazgató-helyettese, és Dr. Pelles Márton, az MMKM segédmuzeológusa a könyvben soha korábban nem ismert tudásanyaggal és statisztikákkal mutatja be, hogyan lett a fiumei kikötő egy “sikeres termék”, hogyan alakult át a város élete a magyar állami befektetések hatására, és mit köszönhet a kikötőváros a hajózásnak, illetve az oda épített vasútvonalnak.