Ugrás a tartalomra

A Vegyészeti Múzeum állandó kiállítása

A kiállítás megtekinthető: 2021. június 1-től. Nyitva tartás: szerdán és csütörtökön: 10 órától 16 óráig, pénteken: 10 órától 14 óráig. Minden hónap utolsó szombatján: 10 órától 17 óráig. A Vegyészeti Múzeum várpalotai kiállítóhelye a Thury-vár különleges környezetben várja látogatóit. Gyűjteményünk az alkímiától a modern vegyészetig foglalja össze a magyar kémia történetét.

Helyszín: Vegyészeti Múzeum, Várpalota (8100 Várpalota, Hunyadi u. 1.)

E kiállításon mindent megtudhatunk a magyar kémia és vegyipar fejlődési periódusairól, jeles feltalálóiról és ipari szakembereiről, magyar találmányokról, Nobel-díjas kiválóságainkról.

A kémiai laboratóriumban bepillantást nyerhetünk a laboratóriumok világába, annak kellékeivel, a klasszikus és műszeres analízis speciális eszközeivel, valamint az analitikai kémia kiválóságaival is megismerkedhetünk. A Mérés-, és számítástechnika a vegyiparban kiállításrész a kémia és a vegyipar műszereiből, számítástechnikai eszközeiből mutat be egy válogatást, az Alkímia, alkimisták pedig alkímiai eszközökből szemezget, emellett hajdani kémiai technológiákat, a régi korok erőátviteli berendezéseinek makettjeit tárja a látogatók elé.

A múzeum áprilistól októberig látogatható, előre bejelentkező látogatókat egész évben fogadunk.

Kedves Látogatóink!

Az érvényes járványügyi előírások betartásával kiállításaink látogatásának szabályai a következők:

Tájékoztatjuk önöket, hogy a hatályos jogszabályok értelmében november 1-től ismét kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése minden múzeumban, így intézményünkben is. Köszönjük megértésüket.

-        Az intézményeket 18 évnél idősebb látogatók csak érvényes oltási igazolvány és személyi igazolvány felmutatásával látogathatják.

-        18 évnél fiatalabb látogatók csak érvényes oltási igazolvánnyal rendelkező személyek kíséretében látogathatják (aki lehet szülő, nagyszülő, pedagógus, stb).

-        A maszk viselése, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítők használata mindenki számára kötelező

-        A kiállítótermekben 1,5 méteres távolságot kell tartani a nem egy háztartásban élőkkel.

-        Ideiglenes jelleggel tárlatvezetéseket, csoportos foglalkozásokat nem tartunk.

-        Múzeumjainkat kérjük csak egyénileg, vagy családosan látogassák, látogatói csoportokat jelenleg nem áll módunkban fogadni.

-        A kiállítás területén egyszerre csak 39 fő látogató tartózkodhat, az esetleges kellemetlenségek elkerülése végett érdeklődjön intézményünk elérhetőségén, melyet ide kattintva talál.

Köszönjük megértésüket!