Ugrás a tartalomra

Az Elektrotechnikai Gyűjtemény állandó kiállítása

A kiállítás 2021. június 1-től látogatható, keddtől szombatig 11-től 19 óráig. Tisztelt látogatók! Tájékoztatjuk önöket, hogy az Elektrotechnikai Gyűjtemény Kandó, Mechwart, valamint Ganz termei és az azokban található kiállítások (Vasútvillamosítás, Az elektrotechnikai aranykora, Transzformátorkiállítás, Madárvédelem) épületkarbantartás miatt szeptember 15-e és 25-e között nem tekinthetők meg. Köszönjük megértésüket. Az Elektrotechnikai Gyűjtemény állandó tárlatának keretén belül több részletben, tematikus osztásban mutatja be a magyarországi villamosenergia-ipar történetét kiemelkedő, világviszonylatban is jelentős gyártmányok tükrében.

Helyszín: Elektrotechnikai Gyűjtemény, Budapest (1075 Budapest, Kazinczy utca 21.)

A múzeum Kazinczy utcai épületében helyt kapó kilenc állandó kiállítás felvonultatja a villamosítás és az elektronika érdekességeit.

Kiállításainkon keresztül a látogatók megismerhetik hazánk úttörő szerepét a vasútvillamosítás, a világítástechnika és a transzformátorgyártás terén, emellett válogatást láthatunk mindennapjaink különleges és formatervezett villamos háztartási és világítástechnikai eszközeiből, miközben átfogó képet kapunk a magyar és nemzetközi elektrotechnika történetéről. Az épület belső udvarán kapott helyet a Neonparádé elnevezésű kiállítás, mely esténként teremt nosztalgikus hangulatot meghitten világító, múltat idéző alakjaival.

Kedves Látogatóink!

Az érvényes járványügyi előírások betartásával kiállításaink látogatásának szabályai a következők:

- Tájékoztatjuk önöket, hogy a hatályos jogszabályok értelmében november 1-től ismét kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése minden múzeumban, így intézményünkben is. Köszönjük megértésüket. 

-        Az intézményeket 18 évnél idősebb látogatók csak érvényes oltási igazolvány és személyi igazolvány felmutatásával látogathatják.

-        18 évnél fiatalabb látogatók csak érvényes oltási igazolvánnyal rendelkező személyek kíséretében látogathatják (aki lehet szülő, nagyszülő, pedagógus, stb).

-        A maszk viselése, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítők használata mindenki számára kötelező

-        A kiállítótermekben 1,5 méteres távolságot kell tartani a nem egy háztartásban élőkkel.

-        Ideiglenes jelleggel tárlatvezetéseket, csoportos foglalkozásokat nem tartunk.

-        Múzeumjainkat kérjük csak egyénileg, vagy családosan látogassák, látogatói csoportokat jelenleg nem áll módunkban fogadni.

-        A kiállítás területén egyszerre csak 73 fő látogató tartózkodhat, az esetleges kellemetlenségek elkerülése végett érdeklődjön intézményünk elérhetőségén, melyet ide kattintva talál.

Köszönjük megértésüket!