Ugrás a tartalomra

Városi Tömegközlekedési Múzeum

2021. május 11-től újra látogatható a Városi Tömegközlekedési Múzeum! A szentendrei kiállítás nosztalgiát ébreszt minden látogatóban, hiszen az itt felvonultatott járművek meghatározták az elmúlt negyven év budapesti utcaképét.

Helyszín: Városi Tömegközlekedési Múzeum, Szentendre (2000 Szentendre, Dózsa György út 3.)

A BKV Zrt. és jogelődjei már régóta foglalkoztak a gondolattal, hogy - Európa más városaihoz hasonlóan - a forgalomból korábban kivont járművek egy-egy típusát rekonstruálják és megőrizzék az utókor számára. A társaság szakembereinek régi vágya teljesült akkor, amikor a szentendrei egykori BHÉV (Budapesti Helyi Érdekű Vasutak Rt.) kocsiszínben létrejöhetett a főváros és Magyarország közösségi közlekedésének történetét bemutató gyűjtemény.

A Tömegközlekedési Múzeum kiállítása magában foglalja a Közlekedési Múzeum tíz eredeti járművét, valamint számos kisebb műtárgyat. Megtalálható itt a BHÉV Haraszti nevű ún. „szoknyás” gőzmozdonya, BHÉV PI típusú személykocsija, BHÉV 28-as pályaszámú gőzmozdonya, miskolci villamos motor- és pótkocsik, egy ZIU5 típusú trolibusz, vagy épp az Ikarus 556-os autóbusz.

Bővebb információ: https://www.bkv.hu/hu/tortenelmunk/varosi_tomegkozlekedesi_muzeum_szentendre