Ugrás a tartalomra

Hírek

Legendás mozdonyokkal nyitotta meg új időszaki kiállítását leendő otthonában a Közlekedési Múzeum

  • 2021 július 15.

Öt év után önálló tárlattal jelentkezik a Közlekedési Múzeum, új otthonában a vasúti járműgyártás egykori bázisán, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. A Volt egyszer egy Északi… A történet folytatódik című időszaki kiállításon színes rendezvényekkel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és tematikus sétákkal várják az érdeklődőket július 16. és október 31. között, még a csarnok MÁV által hátrahagyott mai állapotában, a múzummá történő átépítés előtt. A kiállítást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója nyitották meg.

Megkapta az építési engedélyt a Kelenföld Indóház

  • 2021 július 09.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum itt rendezi be legújabb tagintézményét, amely a hely történelmi örökségét felhasználva egy vasúttörténeti kiállítóhely lesz. A műemléki védettség alatt álló, 137 éves épület ezzel megmenekül az enyészettől.

Meghalt Frisnyák Zsuzsa

  • 2021 június 22.

A közlekedéstörténész, múzeumunk munkatársa 61 éves volt.

Támogatta a Kormány a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztési programját

  • 2021 június 01.

A Közlekedési Múzeum több mint száz, a magyar közlekedés és járműgyártás szempontjából kiemelt értékű jármű és jelentős mennyiségű további műtárgy (modellek, egyenruhák, térképek stb.) restaurálásával és beszerzésével újítja meg  páratlan gyűjteményét. Ezeket a műtárgyakat, valamint a gyűjtemény régebbről ismert darabjait a nagyközönség a múzeum 2026-ra felépülő új otthonában tekintheti meg. A Kormány hétfőn megjelent határozatával támogatta az intézmény átfogó gyűjteményfejlesztési tervét.

Budapestre érkezett az 1912-es Budapest-Konstantinápoly autóversenyt bemutató kiállításunk

  • 2021 június 02.

Hosszú utazás után végre Budapesten, a Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhelyen is látható a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum „Kalandra fel” Budapest - Konstantinápoly autóverseny (1912) című kiállítása a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány jóvoltából.

A Monarchia-kori Fiuméről nyílt kiállításunk

  • 2021 május 21.

Fiume – Kapu a nagyvilágra címen május 21-én nyílt meg a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) közös kiállítása. A tárlaton a látogatók megtudhatják, hogyan vált Európa 10. legnagyobb kikötőjévé Fiume, illetve hogy milyen lehetett a macskaköves rakparton sétálni, egy gyarmatáru bolt kirakatát nézni, vagy éppen egy kivándorló kabin szűkös belsejében állni.

Emlékérmére került a 125 éves Kisföldalatti

  • 2021 május 04.

Május 2-án ünnepelte 125. születésnapját a Kisföldalatti, az alkalomra limitált darabszámú 2000 forintos emlékérmét bocsátott ki a Nemzeti Bank, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum szoros szakmai közreműködésével.